2012. január 13., péntek

EU-ból kilépés margójára

Jogos minden erős indulat a magyar emberekben a Magyarországot körülvevő fojtogató nemzetközi érdeklődés miatt, de azt most különösen el kell kerülni, hogy súlyos aránytévesztésbe essünk.

Itt van pld. ugye a Jobbik, amely rögtön menne is az EU-ból, de mint tudjuk Európából is. Kapóra jött a párt néhány vezetőjének az IMF és az EU enyhén szólva is különös viselkedése, kihozta belőlük a bennük s,. a párt elnöke pedig legszívesebben már másnap össze is bútorozna valamelyik iszlám törzzsel.

Mindentől függetlenül szögezzük le, hogy azért az mégis csak példátlan Európában, hogy egy parlamenti párt vagy vezetője ennyire Európa és keresztény ellenes legyen, hogy nyíltan az iszlám felé forduljon , mint fénysugár felé, ahogy ezt a víziót már megismerhettük korábban a párt elnökének hitvallásából.

Nagy talány, hogy, legbelül mit szól ehhez és meddig tűri ezt a párt megmaradt szimpatizánsi köre, akiknek felmenői millió számra ontották életüket az elmúlt ezer év alatt ennek a földrésznek a védelme érdekében.

Szóval ki kell lépni az EU-ból!-.mondják! Az nem érdekes, hogy sok ezer milliárd forintot veszítenénk ezen, hogy megszűnne a kettős állampolgárság, hogy vízummal járhatnának csak haza magyarok vagy mehetnénk mi hozzájuk, hogy vége lenne pld. az iskolások kötelező szomszédolós látogató kirándulásainak, hogy 400 Ft fölött lenne az euró, hogy elhúznának mellettünk a szomszédos országok stb.

Azt sem veszik tekintetbe, hogy kilépés után a kutyának sem kellenénk, még a Magasságos Próféta követői is csak olyan országgal való együttműködésben érdekeltek, amelyik az EU-ban van..

Smafu nekik az is, hogy importvámok ellen tudnánk csak exportálni az EU-ba, hogy a befektetések , tőkebeáramlások zöme leállna. A Jobbik vezetői egyszerűen képtelenek meghallani amit Ázsia és az arab világ ordibálva hangoztat: csak akkor és ott segítünk ahol nekünk is megéri. Itt nem érné meg nekik, erre jó példa a mostani helyzet, lehetőség részükről történő diszkrét, elegáns mellőzése .

A fetisizált ázsiai hídfőállás szerep koncepció is már régen megbukott, ugyanis ha valaki nem tudná, Ázsia már nyakig benn van EU- ban és EU-n kívüli országra végképp nincsen szüksége.

Ami pedig a nagy kínai barátságot, mint ideológia menekülési útvonalat jelenti, nos erről annyit, hogy a Jobbik kedvence, egyik kulturális ideológusa, egy magát énekesnek tartó „ művész” által halála után nyíltan gyalázott Steve Jobs termékei iránt tömegverekedés tört ki nemrég Pekingben.
Van itt káosz és zűrzavar a fejekben kérem bőven!

Támogatandó a kilépési mozgósítást, a párt hivatalos orgánuma a Barikád több, mint ízléstelen címlappal jelent meg a héten : Orbán lefeküdt-Egy ágyban az ellenséggel. Ez a szám a mindenki számára nyilvánvaló demagógia és a szándékos csúsztatás mellett egyben ismét leleplezi a folyóirat szerkesztőinek szerény képességeit is . Divatos szóval az újság és a címlapja is igazi bóvli!

Tessenek jól érteni és elhinni: nem azok vannak az újság címlapján, akik felelősek azért, hogy ide vezették országunkat, hanem azt az Orbánt gyalázzák, aki ebben ártatlan és éppen hogy az elődei által okozott durva károk következményeit igyekszik távol tartani az országtól.

Hiába no, ha egyszer ez az újság küldetése, ne csodálkozzunk ezen, de azért remélhetőleg nemsokára mindenki, a párt egyszerű szimpatizánsai szeméről is végleg leesik a hályog és világos lesz kiket is szolgál a Barikád és annak fenntartó Gárdája.

Valószínűleg meg kell szoknunk, hogy a jövőben amúgy is szaporodni fognak a Jobbik zavaros, hangoskodó,öncélú, önmutogató megnyilvánulásai, aminek az oka rendkívül prózai.

A legutolsó közvélemény kutatások szerint is a biztos pártválasztók, azaz a választópolgárok kb. 25%-ának a 22%-a szavazna ma a Jobbikra. Tekintettel arra , hogy a bizonytalanok és nem választók körében minimális a Jobbik tartaléka, és arra, hogy elég gyenge éles helyzetben a Jobbik kampányereje ez némi leegyszerűsítéssel azt jelenti, hogy egy 65% -os választási részvétel mellett a Jobbik eredménye kb. 9-10% lenne.

Na már most ha megnézzük az új, már elfogadott választási tőrvényt, akkor abból kiderül, hogy ez az eredmény kb. 10 főt juttathat be a parlamentbe. Ha ehhez azt is hozzá vesszük, hogy a Dunántúlon és Budapesten lényegében 5% körül van a Jobbik,.akkor kiderül, hogy bizony várhatóan Borsod , Szabolcs ,Heves fogja adni a szavazatok több, mint min 50%-át, amiért naná hogy kérnek min. 5-6 helyet a 10-ből.
.
Ez magyarra lefordítva és összefoglalva azt jelenti, hogy a Dunántúlról és Budapestről ,azaz az ország 60%- ról aligha lesz jobbikos képviselő, összesen 1-2 . Így már talán érthetőbb lesz a sok helyezkedő, helybiztosításra törtető megnyilvánulás a frakció tagjai részéről, mint már a 2014-es választási kampány része.

Mindezen fenti tények még különösebb jelentést kapnak, ha figyelembe vesszük, hogy ma már liba tolvajok is ólálkodnak a hatalom közelében.

Akár tetszik egyeseknek akár nem jelenleg az MSZP- DK koalíció mellett a Jobbik az egyre inkább Fidesz ellen forduló politikájával a legnagyobb szekértolója ezeknek!
A politikai logika, ami elismerem elég sajátos, ezt adja ki.

Nyilvánvaló, hogy soha nem lehet úgymond váltópárt a Jobbik, az is szép eredmény lehet majd, ha 2014-ben egyáltalán bejut a parlamentbe, arra viszont alkalmas lehet még , hogy a zavarosban halászva, kihasználva a gazdasági nehézségeket, igazi anarchista módjára fokozza a káoszt és megossza nemzeti oldalt.

Ezért viszont kár, főleg mert állhatna jó oldalon is! Legalább a nehéz időkben!

Pősze Lajos

1 megjegyzés:

  1. Az, hogy kilépjünk nem szabad, hogy végromlást jelentsen - mielőtt beléptünk voltak gyáraink, iparunk, mezőgazdaságunk és nem volt ennyi milliárdosunk!! Adják vissza a gyárainkat, földjeinket, iparunkat, és mindent amit elprivatizáltak és elloptak, kivittek - teljesen tönkretettek bennünket! az UNIO befizetők vagyunk és mit kapunk? hol tartunk,? minden jött ment belénk törli a lábát még egy pedofil zsidó is megteheti, hogy ordít! a magyar mininszter elnökkel mert ott ül a "nagybecsű" UNIO-ban - mire föl van ott egy ilyen ember? Jeszenszky azért is osztja az észt mert annak idején amikor pl. visszakaptuk volna hazánk egy részét az a nagyképű Antall nem akarta - és még lépéseket sem tett az amerikai Palmer nélkül...gyáva volt és ostoba - szégyen a Batthyany mellett lennie! Az UNIO-t tönkretette a sok nagy "zsebpénzből" élő siserahad - akik abból élnek, hogy ott lóbálják a lábaikat - Europa pedig csődbe jutott - mit tettek ellene? Nem vették észre???? Ugyan kérem? Tudjuk már meg kinek az érdeke ami itt történik és amit ellenünk is elkövetnek!!!!!!! A Lucifer mondja: "ahová lábát a tagadás beteszi, világodat megfogja dönteni..." A tagadás betette a lábát....

    VálaszTörlés