2019. szeptember 5., csütörtök

Nem fog ez így sokáig menni fiúk!
Attól kezdve hogy Trump bunkó, pökhendi módon inzultálja az EU államokat és azok vezetőit, hogy szándékosan semmibe veszi az emberiséget fenyegető legnagyobb problémákat már nem csak az USA belügye , hogy ki is az a Trump.
A braziloknak sem kizárólagos belügye már, hogy elnökük Bolsonaro egyértelműen retardált de főleg kártékony módon viselkedik attól kezdve , hogy engedi az őserdő fái kiírtásának gyorsítását, a civilekre keni az őserdők felgyújtását egészen odáig, hogy tanácsokat ad az emberiségnek, hogy milyen gyakran ürítse a székletét.
Nem vitás , hogy valami megbillent a világban, de szerencsére még nem dőlt el és persze az elemzők összeírnak ezt -azt a fizetségükért, ne menjünk most itt mélyebben ebbe és az okokba.
Inkább cselekedni kellene , mert a 2 pofa és még néhány bohóc populista cinkostársuk viselt dolgai egy része már egyértelmű nyílt fizikai fenyegetés és állandósuló tűrhetetlen inzultálás az emberiség számára.
A váratlanul és/vagy érdemtelenül hatalomra jutott, műveletlen és diktatúrára törő szélhámos kortársunk. Megtaláljuk minden földrészen van ahol több is van már belőle.
Ellenük való fellépésként először is talán meg kellene próbálni az országoknak távol tartani maguktól,nem meghívni őket és persze nem elfogadni a meghívásaikat.
Egy másik mód lehetne kerülni azokat a rendezvényeket is ahol, ők megjelennek , beleértve pld a G7-t találkozót( G20-t is) és a NATO-t is.
Nincsen ugyanis semmi értelme és haszna annak, hogy a G7 találkozókat is szétverje Trump a hülyeségeivel és a nárcizmusával.
A catwalk az ő világa, a civilizáció láthatatlan számára.Nyilvánvalóan nem a helyén van a pasas.
A NATO további pénzelésének és talán fennmaradásának sincs sok értelme, ha nem tud az USA szalonképes vezetőt kiállítani és oda delegálni. Hogy hogyan azt találja ki amerika népe, de oldja meg ezt a kérdést minél hamarább.
Véletlenül se tévesszen meg senkit, hogy van két balek az EU-ban, Lengyelország és Románia, amelyek most talmi előnyökért Trumphoz dörgölődnek, jól rá fognak fázni.

Semmi értelme a lengyelek és románok eljárásának, amikor is nemcsak növelik a NATO hozzájárulásukat, hanem az abból pénzből az amerikaiak által gyártott fegyvereket jó drágán még egyszer megveszik.
Ügyes, csettintene pestiesen őszinte elismeréssel Kohn is , de egyre több EU tagország jön ám rá arra, hogy ez a NATO nem szolgálja Európa érdekeit ,márpedig az csak azért szeretne pénzt kiadni ami érdekében áll.
Arról már nem is beszélek, hogy józan ésszel végig gondolva egy fia ellenség nem sok annyi sincsen Európa környékén, hacsak maga az USA nem lett azzá...
Igaz , Oroszországgal még talán lehet itt-ott riogatni és fegyvervásárlásra ösztökélni, de egyre inkább már csak a nyeretlen kétévesek, esetleg a hisztis lengyelek körében.
Nagy az USA, nagyobb mint sokan beállítják, de kisebb annál, hogy meglegyen a világ nélkül. Hiába a nagy katonai arzenálja, hiába a nagy gazdagsága már középtávon is végtelen instabil és sebezhető belpolitikailag és társadalom szociológiailag is.
Lehet keményen is bánni vele ha az érdekek és a józan ész azt kívánják. Meglehet néhányszor felpattan a tárgyalóasztaltól, de biztos hogy mindig hamarosan vissza fog somfordálni.
Azt hihettük, hogy iszonyatos szenvedések árán a 20. század megtanított bennünket annak felismerésére, hogy hogyan tudnak báránybőrbe bújó szörnyek gyorsan kifejlődni. Úgy látszik azonban a legfontosabbat nem tanultuk meg: csirájában kell ezeket eltaposni.
Jó hír érkezett közben, az izlandi miniszterelnök nő más programja miatt nem fogadja az USA alelnököt.
Biztos vagyok benne , hogy az északi államok fogják elkezdeni a kártékony populisták kiközösítését.
Ebben különösen jó volna reménykedni éppen ma, az időben fel nem tartóztatott szörnyeket megidéző Molotov-Ribbentrop partum évfoldulóján .
https://444.hu/…/trump-szerint-a-dan-miniszterelnok-utalato…
https://hvg.hu/…/20190821_A_brazil_elnok_szerint_civil_szer…
https://hvg.hu/…/20190822_Az_izlandi_kormanyfo_nem_fogadja_…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése