2012. január 28., szombat

Szombat esti láz

Jó kis bulik voltak hétvégén , a nagy hidegben majd minden párt összebújt valahol (az LMP még holnap vasárnap is) és ha már együtt vannak akkor a papírforma szerint ki is jött egy rakás hülyeség belőlük.

Megtudhattuk pld a nagy titkot, hogy az MSZP immár a 2/3 megszerzése felé kacsintgat. Nem tették hozzá, de nyílván ezt pókeren gondolták. Szerencsére senki nem kapott izgalmában infarktust a választmányi ülésükön a felmerülő személyi kérdések kapcsán , ami annak is köszönhető, hogy inkább csak azok kerülhetnek jobban előtérbe, akiknek még nem volt semmilyen funkciójuk eddig, ami valljuk be logikus dolog lenne az MSZP esetében.

Izgalmasabb, feszültebb légkörű lehetett a Fleto féle „demokraták” összeröffenése, hiszen a legnagyobb illuzionistákat is ámulatba ejtheti, hogy egy 3% os párt hogyan akarja az alaptörvényt hatályon kívül helyezni. Félhomály, dobpergés passzol egy ilyen nagy mutatványhoz, amit még egy programon kívül bemutatott nyelvi reformmal, talán Kazinczy óta a legbátrabbal lehetett fokozni. A küldöttek nem is tudták mindig követni a bravúros nyelvi újításokat, már az antidemokratikus nacionalizmust is merengő tekintettel hallgatták , a jövőt jelentő demokratikus republikanizmust meg gondolom még otthon is megvitatják a családban , csak hogy jól értették-e?

A csúcspont azonban minden bizonnyal a nagy leleplezés volt, hogy Orbán Viktor szembefordult az ország érdekével, felrúgta az alkotmányos rendet, és csak a világlátásában osztozókat, a keresztény-nemzeti középosztályt képviseli, ezért mennie kell. Ez tehát a gond, a keresztény-nemzeti középosztály, Európa minden államának gerince, megtartója. Magunktól nehezen tudtuk volna megragadni a DK lényegét anélkül, hogy az elfogultság vádjával ne illettek volna minket, így köszönet jár a DK-nak ezért az önvallomásért.

Én azonban bízom benne, hogy a jó fog a DK-ban is felülkerekedni, ez csak idő kérdése. Ezt nem minden alap nélkül írom, mert , ha csak csirájában, de már a mostani kongresszuson is fellelhetők voltak a biztató jelek .Az a tény pld. hogy Varju László pártigazgató Kedves ételeim című könyvét is megvásárolhatták a megjelentek mégis csak egy titkos jelzés volt az arra beavatottaknak, egy reménysugár, hogy lesz még a DK a szószok és mártások pártja és akkor nyilván a népszerűségük is megugrik majd

Az LMP( szintén kongresszus ürügyén) talán túldramatizálja a helyzetét, amiben szerepet játszik az is, hogy túl is értékeli magát. A zöld pont ma (még) nem pólusképző, amúgy is sok árnyalata van a zöldnek. A politika a lehetőségek és nem a vágyak világa, ráadásul a legsúlyosabb környezeti katasztrófákat éppen a doktriner , demagóg zöld programok idézhetik elő. Nem jobb a helyzet a másik lábbal sem, mert a liberalizmus világszerte bekövetkezett bukása szintén feladja a leckét a párt arculat tervezőinek.

Úgy hogy egyenlőre inkább csak mosolyt válthatnak ki az olyan típusú vágyak, vagy ahogyan egyes LMP-s küldöttek nevezik víziók mint pld :” Ha hatalomban tartjuk az Orbán rezsimet, akkor hatalomban tartjuk az elmúlt 20-22 évet. Arra kell törekednünk, hogy önálló pólusként megdöntsük az Orbán rezsimet.”

A Jobbik nem demokratikus párt és fegyveres konfliktusok lesznek - ezt már Vona Gábor a Jobbik elnöke jelentette ki. És ez így rendben is van , már úgy értem, hogy mára már amúgy is mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Jobbik egy bolsevik típusú és anarchista párt és az is megszokott, hogy hülyeségeket beszélnek a párt vezetői. . Tulajdonképpen ez lett a Jobbik fő pr fogása, minél nagyobb hülyeségeket mondani, mert arra mégiscsak kell, hogy valamit reagáljon a média és akkor hopsz, csak foglalkoznak velük.

A nagygyűlésen az is kiderült,hogy kevés olyan innovatív párt van , mint a Jobbik. Egy éve még Kína, majd Irán, később a Közép –Európa államok együttműködése volt az orvosság a párt retorikájában Jobbik Európa ellenességére , mára Törökország és Oroszország avanzsált ebbe a méltóságba no meg a Kínától azért meglehetősen eltérő pályán mozgó India. Mérget veszek rá, hogy jövőre Brazília és Nigéria kerül terítékre!

Mindezeknek a trükköknek a célját én értem is, ami viszont nem világos számomra, hogy miért kell az egyházakkal is ujjat húzni. „Az igazság szabaddá tesz „, minden formában, még pénzért árult pólókon is előszeretettel használja a Jobbik ezt a mélyen biblia tartalmú és eredetű mondást , sőt eléggé el nem ítélhető módon ki is sajátítja politikai, üzleti stb. célokra.. Ez a jelmondat volt a tribün fölé írva a mai rendezvényen is.

Jézus a benne hívő zsidókhoz fordulva hangsúlyozta, hogy ha kitartotok tanításomban, „megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz benneteket”.(Jn 8,31-37)

Ez a mondat tehát nem értelmezhető Jézus tanúság tevő megjelenése nélkül és az igazság az ő léte, ami nem tévesztendő össze napi pártpropagandával.

A fentiek tükrében ráadásul egy kicsit vicces is belegondolni , hogy ki, kikhez és mit szólt ezzel a mondattal a Jobbik rendezvényén?

Pősze Lajos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése