2019. augusztus 14., szerda

Van itt valami baj!
Nem hinném, hogy főleg a spekulánsok az okai annak, hogy eddig több mint 10 helyen vásároltam dinnyét az ország különböző részein de csak egy volt édes, a többinek kimondottan fanyar volt az íze. Az az egy se volt állítólag magyar. .
Gond lehet a hazai dinnye minőségével, így aztán nem csoda ha nem kell más országoknak.
50-100 % -al volt drágább az idén a paradicsom, paprika, hagyma,krumpli, cseresznye , meggy , málna, stb, szóval minden, így még hús, zsemle, ect is.
Ráadásul mindenben jóval kevesebb és rosszabb volt a termés és minőség miközben bődületes támogatások jönnek az EU-tól az agráriumba.
Nem lehet mindent az időjárásra fogni , nonszensz hogy még a középosztály számára is luxus legyen a zöldség és a gyümölcs!Pld egy őszibarack meg egy darab dinnye egy 4 fős családnál napi 2200 Ft körül van, ami havi 70 000 Ft, a medián hazai családi jövedelem egyharmada.
Az meg már egyenesen transzcendens, hogy Magyarországon a lecsó szinte luxus lett ráadasul rossz minőségű terményekkel.
Nem sok túlzással lassan úgy merül fel a kérdés egy két gyerekes átlag család számára, hogy vagy nyaralás, vagy hús, vagy zöldség és gyümölcs!Lehet hogy ezeket próbálják valahogy mégis összehozni a szegényedő magyarok, amikor egy friss turisztikai felmérés szerint valahogy elvergődve a Balatonhoz 4/5 -ük még ott is hűtőtáskával jár a strandra.
A webhely névjegye
napi.hu
Hiába jó minőségű a magyar dinnye a termesztők képviselője szerint,…
Hozzászólások
Hozzászólás írása...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése